Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brusnice - premalokrat na krožniku

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 17. 09. 2011 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.09.2011 / 09:57

Brusnice - premalokrat na krožniku

Delujejo antibakterijsko in protivnetno. Saj sploh ni treba, da jih le jemo, postrežemo si lahko tudi z brusničnim sokom. Seveda, pripravljenim v krajih, kjer brusnice rastejo v takih količinah, kot pri nas na primer ribez. In prav ribezovo marmelado smo namesto brusnične jedli v času, ko je kozarček brusnične marmelade veljal malo premoženje.

Delujejo antibakterijsko in protivnetno.

Saj sploh ni treba, da jih le jemo, postrežemo si lahko tudi z brusničnim sokom. Seveda, pripravljenim v krajih, kjer brusnice rastejo v takih količinah, kot pri nas na primer ribez. In prav ribezovo marmelado smo namesto brusnične jedli v času, ko je kozarček brusnične marmelade veljal malo premoženje. Ker po brusnice najverjetneje ne bomo šli v hribe, marveč bomo za njimi pobrskali po zamrzovalniku bližnje prodajalne, si lahko iz njih kadarkoli v letu privoščimo vsakovrstne dobrote.

Najprej pa se posvetimo prehranski vrednosti tako opevanega jagodičja, ki se ga je v skandinavskih deželah oprijelo ime rdeče zlato.

Če med potepom po višavah naletimo na brusnice in jih nesemo v usta, nas odrasle prijetno osvežijo, otrokom pa ne grejo v slast, saj se pritožujejo nad kislostjo in grenkobo. Brusnicam kislost dajo sadne kisline, med njimi je tudi benzojska, ki jo vsebujejo tudi slive in blagodejno delujejo na obstojnost,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh