Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jabolka iz ponve ali lonca

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 01. 10. 2011 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2011 / 12:22

Jabolka iz ponve ali lonca

Na ena, dva, tri.

Seveda imamo vsi radi pite in zavitke, iz jabolk pa lahko pripravimo tudi čežano, jo nadevamo v manjše kozarce za vlaganje, zapremo in shranimo za dni, ko se nam zelo mudi. Takrat jo jemo kar z žlico naravnost iz kozarčka ali pa jo vmešamo med testo za palačinke, namažemo na pecivo, da postane bolj sočno in manj sladko, ali postrežemo k mlečnemu rižu.

Dušena jabolka v čežano lahko pretlačimo ročno ali s pomočjo paličnega mešalnika. V drugem primeru bo zelo homogena, gladka, svetleča. Tudi okus se deloma spremeni.

Bolj »gosposka« čežana pa nastane, če jabolka, namesto da jih dušimo na vodi, rahlo karameliziramo na mešanici masla in sladkorja, toliko, da oddajo lastni sok, pokrijemo in dušimo do mehkega. Čim dlje kuhamo, bolj karamelni okus dobimo. Vzemimo si 45 minut in nagrajeni bomo z izjemnim okusom.

Če imamo manj časa, jabolka le razrežemo na krhlje, pri čemer si lahko zelo pomagamo s krhljalnikom za jabolka. Krhlji bodo lep...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh