Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Drobnoplodni kivi

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 29. 10. 2011 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.10.2011 / 12:37

Drobnoplodni kivi

Nova sadna vrsta v naši kuhinji.

Če smo pred nekaj leti v svoj vrt pogumno posadili drobnoplodni, imenovan tudi bavarski kivi ali waiki, imamo zdaj kar precej sladkih skrbi. Kdaj obrati, kako shraniti in na kakšen način zaužiti sladke plodove, večje od oliv? Če vemo, kako zdravi so drobni plodovi, ki so zreli prav tedaj, ko jih najbolj potrebujemo, si bomo sladke skrbi delali še z večjim veseljem. Drobnoplodni kivi ima le eno slabost. Če je plod premalo zrel, rahlo pogreni in narezan ali spremenjen v kašo enako greni kot običajen kivi. Zato je prave recepte za pripravo drobnoplodnega kivija težko zapisati. Po mojem okusu spada to sadje med supersadeže, ki so, podobni kot večina sadja, najboljši kar naravnost iz rok v usta.



Še en napotek bi radi podelili. Splošno prepričanje je, da mora drobnoplodni kivi dozoreti na rastlini in ga ni mogoče skladiščiti. Dejstvo je, da so najbolj okusni na rastlini doz...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh