Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Makroni

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 03. 12. 2011 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 02.12.2011 / 10:28

Makroni


Če menite, da nimate časa za peko piškotov, se motite. Kar tako, mimogrede boste pripravili škatlo izredno priljubljenih makronov ali po domače poljubčkov. Takih, ki so navzven čvrsti, znotraj pa še mehki in se, če jih podržimo v ustih, s pomočjo sline kar stopijo. Zaradi mandljev ali drugih dodatkov pa ne spolzijo kar sami po grlu, ampak jih še malo žvečimo in so celo mala malica. Makroni so vsi piškoti, ki jih pripravljamo iz beljakovega snega, sladkorja in mandljev. Slednje lahko zamenjamo s kokosom, lešniki, orehi, indijskimi oreščki ali makadamijo. Po želji se v makronih lahko znajdejo še fige ali datlji. Za aromatiziranje je primerna vanilja, limonin sok, kava in kakav.

Z malo sestavinami in še manj dela dosežemo popoln uspeh med ljubitelji sladkega. Čeprav je priprava preprosta, par namigov za pripravo makronov ne bo odveč.

Če uporabljamo domača jajca, naj bodo stara vsaj 3 dni, da beljake lahko stepemo v čvrst sneg. Če so jajca popolnoma sveža, do...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh