Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob neki »katastrofi«

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 05. 02. 2011 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 03.02.2011 / 08:08

Ob neki »katastrofi«

Kdorkoli je v teh dneh spremljal slovenske medije, se je prej ali slej srečal z zgodbo, ki je najprej zagledala luč sveta v Italiji (mimogrede, tudi Vatikan ima svoj WikiLeaks!), ko je dnevnik L’Espresso objavil podatke iz t. i. zaupnega poročila o gospodarskem stanju mariborske nadškofije in vse skupaj označil za katastrofo svetovne razsežnosti v Cerkvi.

Kdorkoli je v teh dneh spremljal slovenske medije, se je prej ali slej srečal z zgodbo, ki je najprej zagledala luč sveta v Italiji (mimogrede, tudi Vatikan ima svoj WikiLeaks!), ko je dnevnik L’Espresso objavil podatke iz t. i. zaupnega poročila o gospodarskem stanju mariborske nadškofije in vse skupaj označil za katastrofo svetovne razsežnosti v Cerkvi. Številne pri nas so takoj močno vznemirile številke o stotinah milijonov dolga. Različni zapriseženi nasprotniki Cerkve so triumfirali in branje blogov na slovenskih spletnih straneh je postalo prava predstava peklenskega ognja, kjer pisci prilagajo nova in nova polena na ogenj predsodkov, laži in umotvorov o Cerkvi.

Razen izjav tiskovnega predstavnika Nadškofije Maribor in medijskih nastopov njenega sedanjega ekonoma p. Lojzeta Cvikla, ki rešuje sedanje stanje, nismo slišali nobene uradne izjave, komentarja ali druge besede od škofov (izjema je škof Štumpf za Pomurski vestnik) in drugih odgovornih. Nekdanji ekonom marib...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh