Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obsoditi je treba vse kršitve

Božo Rustja
Za vas piše:
Božo Rustja
Objava: 12. 02. 2011 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 11.02.2011 / 07:26

Obsoditi je treba vse kršitve

Bralci Družine se bodo spomnili, da so novogoriški duhovniki napisali izjavo o neprimernosti Zvonka Fišerja za kandidata za generalnega državnega tožilca, saj jo je časopis v celoti objavil (v 3. številki na 18. strani). To ni bila prva izjava goriških duhovnikov.

Bralci Družine se bodo spomnili, da so novogoriški duhovniki napisali izjavo o neprimernosti Zvonka Fišerja za kandidata za generalnega državnega tožilca, saj jo je časopis v celoti objavil (v 3. številki na 18. strani). To ni bila prva izjava goriških duhovnikov. Spomnimo se pred leti odmevne izjave, s katero so odgovorili italijanskemu predsedniku Napoletanu, ki je žalil slovanske narode. Prav primorski duhovniki so bili v prvi vrsti bojevnikov za pravice Slovencev v času italijanske okupacije. S tokratno izjavo so se želeli duhovniki oddolžiti kolegoma, ki sta pred odhodom v dom ostarelih delovala na Goriškem. Od teh je eden le nekaj dni pred izjavo umrl, drugi pa se zaradi bolezni ne more braniti.

Omenjena duhovnika gre za Janeza Lapanjo in Stanka Medveščka je namreč tožilsko preganjal Zvonko Fišer. Bila sta obsojena, ker sta ob breznu, kjer ležijo nedolžni cerkljanski domačini, med njimi dva duhovnika, postavila križ. Gospod Medvešček je križ tudi blagoslovil in pra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh