Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Motovilec za zdrave užitke

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 26. 03. 2011 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.02.2011 / 06:53

Motovilec za zdrave užitke

Če imamo na vrtu toplo gredo ali rastlinjak, lahko skoraj vso zimo pripravljamo slastno solato iz motovilca. Če zavijemo v trgovino, smo po eni strani na boljšem, saj nam motovilca sploh ni treba čistiti. Ko se malo ogreje, pa motovilec nabiramo tudi na zunanjih gredicah, kjer je zagotovo najboljši.
Če imamo na vrtu toplo gredo ali rastlinjak, lahko skoraj vso zimo pripravljamo slastno solato iz motovilca. Če zavijemo v trgovino, smo po eni strani na boljšem, saj nam motovilca sploh ni treba čistiti. Ko se malo ogreje, pa motovilec nabiramo tudi na zunanjih gredicah, kjer je zagotovo najboljši. Kakorkoli že, solata iz motovilca je zagotovo solata vseh solat. Pri motovilcu šteje tudi to, česar ne vidimo, morda pa občutimo. Vsebuje namreč več za zdravje pomembnih snovi kot glavnata solata. A večini izmed nas največ pomeni okus. Svilnat občutek v ustih in sladkast okus motovilčevih lističev sta nepozabna.



Motovilec je bogat s provitaminom A (120 g motovilca pokrije dnevne potrebe po tem vitaminu), vitaminoma B 6, B 9, vitamina C ima trikrat več kot glavnata solat...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh