Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Resničnost se je zamajala

Za vas piše:
Jože Horvat
Objava: 26. 02. 2011 / 23:00
Čas branja: 18 minut
Nazadnje Posodobljeno: 08.04.2013 / 07:48

Resničnost se je zamajala

Peter Seewald (1954) je nemški novinar, ki živi v Münchnu. Dolga leta je sodeloval pri velikih liberalnih nemških glasilih, a iskanje resnice o človeku, družbi in svetu ga je privedlo do srečanja s kardinalom in pozneje papežem Josephom Ratzingerjem, s tem pa (ponovno) do krščanstva oziroma katolištva.
Peter Seewald (1954) je nemški novinar, ki živi v Münchnu. Po svojem odnosu do sveta in dejavnosti se radikalno razlikuje od velikanske večine kolegov. Dolga leta je sodeloval pri velikih liberalnih nemških glasilih, a iskanje resnice o človeku, družbi in svetu ga je privedlo do srečanja s kardinalom in pozneje papežem Josephom Ratzingerjem, s tem pa (ponovno) do krščanstva oziroma katolištva.

S tem samosvojim, zelo razgledanim publicistom in nadvse senzibilnim človekom smo se srečali med njegovim nedavnim obiskom v Ljubljani, kjer je predstavljal knjigo »Luč sveta«, ki prinaša njegov lanski, novi pogovor s papežem Benediktom XVI. in je pred kratkim izšla pri založbi Družina. To je že njegov tretji pogovor s papežem, saj sta dva njegova pogovora izšla v knjižni obliki že pred leti in deli sta dosegli izjemen svetovni uspeh. Seveda so ju prevedli v več jezikov, izšli pa sta tudi v slovenščini (prav tako pri Družini): že njuna naslova pa izražata tematsko polj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh