Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hladni prigrizki za prazniče in vsakdanje dni

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 31. 12. 2011 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.12.2011 / 12:46

Hladni prigrizki za prazniče in vsakdanje dni



Praženi slani oreščki
• 100 g lešnikov
• 100 g orehov
• 100 g indijskih oreščkov
• 100 g mandljev
• 1 žlica masla
• ½ žličke soli
• 1/3 žličke mlete paprike
• noževa konica čilija (kajenski poper) v prahu

Pečico segrejemo na 170 °C. Oreščke razporedimo po pladnju in jih pečemo 15 minut. Pretresemo jih z maslom, soljo in papriko in mešamo, da se začimbe lepo razporedijo. Če želimo pikantno mešanico, dodamo malo čilija oz. kajenskega popra v prahu.

Oreščke stresemo nazaj na pladenj in jih pražimo še 5 minut, da se začimbe in maslo posušijo. Počakamo, da se ohladijo, nato pa shranimo v zaprto posodo, največ 3 dni. Še bolje je, če jih pečemo v dveh ločenih pladnjih in polovico začinimo pikantno, drugo polovico pa le s soljo.



Sirno-sadna nabodala
• pol vrečke mini mocarel
• 300 g grozdja
• pol žličke suhega origan...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh