Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Okusen in zdrav ribji drobiž

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 03. 03. 2012 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2012 / 12:54

Okusen in zdrav ribji drobiž

Sardele spadajo med najbolj okusne plave ribe

Stari Dalmatinci pravijo, da za malico ni boljše ribe, kot je zarana ujeta sardela z žara. Za kosilo je že prestara. Ribe vsebujejo veliko vode in beljakovin, zato so hitro pokvarljive. Sploh sardele po daljši izpostavljenosti zraku oksidirajo in dobijo okus po ribjem olju. Zato je zlata vredna bližina dobre ribarnice. Zakaj sardele vsebujejo ogromno koristnih snovi, izredno poceni so in lahko jih je pripraviti. Če ne moremo priti do svežih rib in nam zamrznjene ne dišijo, posezimo po sardinah v oljčnem olju ali slanici.

Sardele potujejo in se zadržujejo v jatah, v glavnem na odprtem morju, in to po celotnih sredozemskih vodah. Zunaj Sredozemskega morja potujejo navzdol še do Kanarskih otokov, navzgor pa vse do norveške obale. V Jadranu jih je od vseh ribjih vrst daleč največ, zato jih tudi naši ribiči pridno lovijo. Jadranske sardele zrastejo med 12 in 15 cm. Najbolj donosen lov se prične s pomladjo in traja d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh