Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Suhe stročnice

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 24. 03. 2012 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2012 / 09:05

Suhe stročnice

Z rahlimi stranskimi učinki, ki se jim lahko skoraj izognemo

Stročnice zaslužijo svoje mesto na naših krožnikih, ker vsebujejo zelo malo maščob, so slasten vir vitaminov, vsebujejo različne beljakovine in so poceni. Znižujejo raven holesterola, pomagajo proti boleznim srca in ožilja, uravnavajo krvni sladkor, zmanjšujejo telesno težo, lajšajo zaprtje, visok krvni pritisk, sladkorno bolezen tipa 2, skratka ščitijo in hranijo naše telo.

Večino stročnic skladiščimo v suhem stanju, zato moramo jedilnik načrtovati. Morda jih zato ne uživamo dovolj pogosto. V hladilniku se kuhane ohranijo največ dva dni, zato sta edina načina hitre preskrbe z lečo, fižolom, čičeriko, sojo, grahom in bobom zamrzovanje kuhanih zrn ali uporaba stročnic iz pločevinke. Vsebina marsikatere pločevinke je preslana, včasih pa celo presladka, pa še ekonomska računica močno šepa. Če smo ekološko ozaveščeni, je edini način kuhanje in po potrebi zamrzovanje ostanka, ki ga ne porabimo. Če kupimo stroč...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh