Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kuhana jajca

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 14. 04. 2012 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.04.2012 / 10:58

Kuhana jajca

Za boljši okus in hranljivost jedi

Morda nam je po veliki noči v hladilniku ostalo še kakšno kuhano jajce, ali pa jih kdaj skuhamo več, ker menimo, da jih bomo porabili za solato, potem pa se načrt izjalovi? Nič zato, jajca lahko porabimo mimogrede. Če so v hladilniku, kuhana lahko počakajo nekaj dni. Le zamenjati jih ne smemo s surovimi! Seveda imamo v mislih kokošja jajca, ki jih porabimo daleč največ.

Za kuhanje uporabimo starejša jajca. Sveža jajca se slabo lupijo. Če moramo uporabiti sveža, vodi za kuhanje dodamo sol. Da preprečimo pokanje jajc, posebej večjih, katerih lupina je tanjša, konico jajca preluknjamo z iglo. S tem si olajšamo lupljenje jajc.

Jajca položimo v hladno vodo. Vode naj bo toliko, da za debelino prsta prekrije jajca. Segrevamo do vrenja in odstavimo z ognja. Pokrijemo s pokrovko in pustimo stati 15 minut. Če hočemo, da se bodo odlično lupila, jih poberemo iz vroče vode in preložimo v hladno vodo, v katero smo stresli nekaj led...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh