Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mleko - belo, okusno, hranljivo, vsakdanje

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 28. 04. 2012 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2012 / 11:18

Mleko - belo, okusno, hranljivo, vsakdanje

Če v hladilniku zmanjka mleka, je to za nas ena večjih težav. Mleka res ne sme zmanjkati, saj ga uporabljamo za toliko jedi. Tudi če jemo le kruh in mleko, se lepo nasitimo.

Če v hladilniku zmanjka mleka, je to za nas ena večjih težav. Mleka res ne sme zmanjkati, saj ga uporabljamo za toliko jedi. Tudi če jemo le kruh in mleko, se lepo nasitimo. In tako je že od nekdaj, le da so bili naši predniki bolj povezani z naravo. Kmetje so si vsak dan namolzli toliko mleka, kot so ga potrebovali za vsak dan, ostalo so popili telički. V mestu so vsako jutro pred hišna vrata nastavili toliko steklenic, kolikor mleka so potrebovali. K sreči se zgodba spet odsuče v to smer. V vaseh so še vedno kmetje, ki redijo krave molznice, v mestih pa imamo mlekomate. Za vse, ki nimajo te ponudbe ali jim zanjo ni mar, so trgovske police polne mleka – manj pasteriziranega in več trajnega. Da imamo mleko, je popolnoma samoumevno.

Večina nas mleko kupuje. Če ga kupimo neposredno od kmeta ali pri mlekomatu, dobimo neprekuhano, surovo mleko. Tako mleko vsebuje vse sestavine v naravni, organski obliki. Vsebuje encime, ki se ob segrevanju na temperature, višje od 42 °C, izgubi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh