Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrote iz regratovih cvetov

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 05. 05. 2012 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.05.2012 / 12:36

Dobrote iz regratovih cvetov

V tem času so travniki rumeni. Polni so regratovega cvetja. Vas je že zamikalo, da bi pripravili regratov med ali sirup? Pravzaprav bolj sirup kot med, odvisno od tega, na kakšen način ga pripravimo.

Kako shraniti esenco rastline?



V tem času so travniki rumeni. Polni so regratovega cvetja. Vas je že zamikalo, da bi pripravili regratov med ali sirup? Pravzaprav bolj sirup kot med, odvisno od tega, na kakšen način ga pripravimo. Ste morda regratov med dobili za dar in ga ob pospravljanju omare čez par mesecev ali let vrgli stran? To je res škoda, saj je bilo v tisti steklenički precej dela in zdravja.

Če ne verjamete, se le odpravite na bližnji travnik, kjer pred kratkim ni močno dišalo po gnojevki, in se lotite nabiranja cvetov. Verjamete ali ne, ni vsak cvet dober in tudi vsaka ura nabiranja ne. Največ koristnih snovi je v cvetovih, ki še niso popolnoma razprti. Tudi čebele nabirajo le na takih cvetovih. Verjetno vsebujejo največ medičine. Nabiramo v suhem vremenu, dopoldne. Če upoštevamo lunin setveni koledar, vam svetujem, da ga nabirate ob dnevih za cvet ali plod. Torej nabiranje cvetov ni tako preprosto oprav...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh