Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izhajati iz realnih razmer

Objava: 26. 05. 2012 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2013 / 09:26

Izhajati iz realnih razmer

V Komisiji Pravičnost in mir smo se že konec februarja letos odzvali na pismo p. Bogdana Knavsa in v odzivu predstavili svoja stališča v zvezi s finančnim stanjem v mariborski nadškofiji in zapisali nekatera konkretna dejstva oz. predloge. Za pričakovanja, ki jih v svojem, tokrat že drugem odprtem pismu javno izraža p. Bogdan Knavs, menimo, da niso naslovljena na pravi naslov, saj je poplačilo upnikov že predmet stečajnega postopka. Slovenska škofovska konferenca, kot samostojna in nepovezana pravna oseba, ni v preteklosti nikoli prevzela kakršnihkoli materialnih obveznosti za poplačilo delničarjev ali upnikov. Kot je znano, so bila v primeru gospodarskih družb Zvon 1 in Zvon 2 vsa vlaganja, tako kot v drugih primerih, izpostavljena neizogibnemu poslovnemu tveganju upnikov in delničarjev in pretiranemu zaupanju bank. Temu se je pridružila finančna in gospodarska kriza, ki je poslovno tveganje izrazito in čezmerno zaostrila.
Odgovor Komisije Pravičnost in mir na drugo odprto pismo p. Bogdana Knavsa

V Komisiji Pravičnost in mir smo se že konec februarja letos odzvali na pismo p. Bogdana Knavsa in v odzivu predstavili svoja stališča v zvezi s finančnim stanjem v mariborski nadškofiji in zapisali nekatera konkretna dejstva oz. predloge.

Za pričakovanja, ki jih v svojem, tokrat že drugem odprtem pismu javno izraža p. Bogdan Knavs, menimo, da niso naslovljena na pravi naslov, saj je poplačilo upnikov že predmet stečajnega postopka. Slovenska škofovska konferenca, kot samostojna in nepovezana pravna oseba, ni v preteklosti nikoli prevzela kakršnihkoli materialnih obveznosti za poplačilo delničarjev ali upnikov. Kot je znano, so bila v primeru gospodarskih družb Zvon 1 in Zvon 2 vsa vlaganja, tako kot v drugih primerih, izpostavljena neizogibnemu poslovnemu tveganju upnikov in delničarjev in pretiranemu zaupanju bank. Temu se je pridružila finančna in gospodarska kriza, ki je posl...

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh