Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Napitki za ohladitev – priprave na poletno vročino

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 23. 06. 2012 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2012 / 11:15

Napitki za ohladitev – priprave na poletno vročino

Prvi vročinski val je zajel naše kraje in iščemo hlad. Vročino bomo laže prenašali, če se bomo hladili od znotraj. Pomagamo si s pijačo in hrano, ki naj bo lahka.

Prvi vročinski val je zajel naše kraje in iščemo hlad. Vročino bomo laže prenašali, če se bomo hladili od znotraj. Pomagamo si s pijačo in hrano, ki naj bo lahka. Ob največji vročini ne jemo vroče in začinjene, slane in kisle hrane. Pijmo več tekočine, ki naj ne bo ledeno mrzla. Predvsem pa se ozrimo naokoli. To, kar v naravi uspeva v tem času, je zagotovo najbolje za nas. Češnje nas »grejo«, saj zorijo, ko v naravi še ni vroče, melone, lubenice, kumare, borovnice, marelice pa zorijo v času, ko je sonce najmočnejše, zato nas »hladijo«. Če je le mogoče, se zadržujmo v hladu.

Ker nam telesna klimatska naprava dobro deluje, se v vročini potimo. Ker s tem izgubljamo telesne tekočine, pijemo dobro vodo, ki ji lahko dodamo malo limoninega soka. Pijače nikakor ne smejo biti ledeno mrzle, ker so šok za prebavo.

Za žejo poleg vode uživajmo lubenice, melone, pijmo sladke sadne sokove, sok limone, pomaranče, grenivke, koščičastega sadja in jagodičja. Menda je bolje, da med...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh