Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako iz kuhanega krompirja speči krompirček

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 11. 01. 2012 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.01.2012 / 07:11

Kako iz kuhanega krompirja speči krompirček

Čarobna paličica je dodatek sode bikarbone

Z naslovom smo vas malo zavedli. Seveda lahko krompir najprej skuhamo, ga olupimo, razrežemo na kose in nato opečemo na malo olja. Dober bo zagotovo, morda pa bo trpel njegov izgled. Mimogrede, krompir lahko pojemo s kožo vred. Kar okusna je in še veliko dobrega se skriva v njej in pod njo. A navada je železna srajca in s tako pečenim krompirjem, če nimamo mladega krompirja, bomo težko dosegli odobravanje vsega omizja.

Med tednom, ko pogosto kuhamo za dve ali tri osebe naenkrat, se omenjenega postopka pogosto poslužimo. Na ta način ubijemo dve muhi na en mah, saj se naenkrat skuha krompir za radičevo solato. Če smo zelo zagnani, ga skuhamo nekaj več in pripravimo še svaljke ali cmoke.

A tokrat bomo spekli prvovrstni, tako rekoč nedeljski pečeni krompir. S hrustljavo skorjico in mehko sredino.

Za dosego tega cilja je najprej potrebno razumeti nekaj kemijskih procesov.

Krompirjev škrob me...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh