Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iz učbenikov v slovensko resničnost

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 28. 07. 2012 / 22:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2013 / 13:02
Iz učbenikov v slovensko resničnost

Iz učbenikov v slovensko resničnost

Po desetih oziroma trinajstih letih obiskovanja slovenske šole v Kanadi oziroma Argentini je 61 dijakov na enomesečni ekskurziji v domovini starih staršev. Julija sta v Sloveniji dve večji skupini dijakov: 43 iz Argentine in 18 iz Kanade – obojim enomesečno ekskurzijo v domovino njihovih starih staršev, ki zajema tudi desetdnevni tečaj slovenskega jezika, organizira izseljensko društvo Slovenija v svetu.


Po desetih oziroma trinajstih letih obiskovanja slovenske šole v Kanadi oziroma Argentini je 61 dijakov na enomesečni ekskurziji v domovini starih staršev.

Julija sta v Sloveniji dve večji skupini dijakov: 43 iz Argentine in 18 iz Kanade – obojim enomesečno ekskurzijo v domovino njihovih starih staršev, ki zajema tudi desetdnevni tečaj slovenskega jezika, organizira izseljensko društvo Slovenija v svetu.

Iz argentine:

Katerina Javoršek



V Sloveniji sem že bila dvakrat s starši, ampak letos rojstno domovino mojih starih staršev vidim s čisto drugačnimi očmi. Skoraj trinajst let se vsako soboto v šoli – najprej osem let v osnovni, nato še pet let v srednji – pripravljamo na pot v Slovenijo. Nekaj sošolcev je ž...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh