Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Polnjene paprike – visoko poletno kosilo v enem kosu

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 04. 08. 2012 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 01.08.2012 / 11:13

Polnjene paprike – visoko poletno kosilo v enem kosu

Zdaj se pa tudi na vrtovih celinske Slovenije najde kakšna paprika. Morda jih ni za cel lonec polnjenih paprik, a za polnjene in pečene v pečici se že najdejo. Starejše kuharice polnjene paprike pripravijo mimogrede, mlajše pa smo kar malce v dvomih, ali nam bo uspelo. Pri pripravi polnjenih paprik lahko sodeluje vsa družina. Otroci bodo z veseljem čistili paprike in jih nadevali.

S čim jih nadevamo, je popolnoma naša odločitev. Pomembno je, da nadev ni preveč moker in da ga nekaj veže skupaj. Za vezanje bodo uporabna jajca, zelo dobro veže tudi kvinoja, ki poskrbi še za suhost nadeva. Sicer pa nase najbolj vežejo vlago ajdova, prosena kaša, riž, bulgur in kus kus. Še to. Če morda vaši domači zavračajo neobrušen riž, ob tem, ko ga boste dodali v paprikah, ne bodo negodovali. Preverjeno! Začimbe so tudi zelo pomembne. Zdaj imamo vsega na voljo, bodimo radodarni predvsem s peteršiljem, k papriki in paradižniku pa se zelo dobro poda tudi bazilika.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh