Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Paradižniki – Živahna paleta oblik in barv

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 11. 08. 2012 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 08.08.2012 / 08:06

Paradižniki – Živahna paleta oblik in barv

Si predstavljate poletje brez paradižnika? Vse spoštovanje vsem, ki se iz prepričanja odrekajo razhudnikom, med katere poleg krompirja, paprike in jajčevcev spada tudi nekaterim najljubša zelenjava – paradižnik. A časi se res spreminjajo. Včasih smo imeli na voljo le dve obliki in teksturi paradižnika, bolj vodeno okroglo in lepo mesnato volovsko srce. Danes je »paradižnikomanija« obnorela naše kraje. Včasih smo za barvo solate uporabili rumeno in zeleno papriko, po novem pa lahko zelo barvito solato pripravimo kar iz samega paradižnika. Ne le barve, različni so tudi okusi.

Sladkim dokaj sočnim rdečim češnjevim paradižnikom so se pridružili še bolj drobni in še slajši rdeči. Pojavili so se tudi rumeni drobni paradižniki, ki so precej bolj kisli in vodeni, zelo primerni za solate, kanapeje in za okras jedem. Postrežemo lahko tudi z rjavimi češnjevimi paradižniki z zelenimi progami. So zelo čvrsti, sladki, v jedeh pa zaradi barve ne žarijo najbolje. Zelo so obstojni.
...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh