Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Olimpijada

Za vas piše:
Keith Miles
Objava: 25. 08. 2012 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2013 / 08:02

Olimpijada

Olimpijske igre v Londonu so bile v številnih pogledih prav vzpodbudne. Že zato, ker smo tam lahko videli toliko vrhunskih atletov, ki ne skrivajo svojega krščanstva, bodisi z nošenjem križca ali pa z znamenjem križa, ki ga naredijo pred začetkom tekme. Najbolj presenetljivi so številni Rusi, ki nosijo križec in se zvesto pokrižajo, sploh če pomislimo, da so petinsedemdeset let vero v Sovjetski zvezi ostro zatirali. To na nek način spravlja v zadrego vse zagovornike sekularizma, ki si obupno prizadevajo, da krščanstvo ne bi bilo del javnega življenja. Izbrisati želijo verska izročila posameznih narodov, ob tem pa sekularizem spreminjajo v religijo. Najbolj očarljiva je bila etiopska zmagovalka v teku na pet kilometrov, Meseret Defar, ki je ob zmagi izpod dresa potegnila podobico Device Marije z detetom Jezusom. Defarjeva je Etiopijka in prihaja iz dežele, ki je kot ena izmed prvih sprejela krščanstvo ter mu ostala zvesta kljub hudim pritiskom sosednjih držav.
Tudi vera je del olimpijskih iger

Olimpijske igre v Londonu so bile v številnih pogledih prav vzpodbudne. Že zato, ker smo tam lahko videli toliko vrhunskih atletov, ki ne skrivajo svojega krščanstva, bodisi z nošenjem križca ali pa z znamenjem križa, ki ga naredijo pred začetkom tekme. Najbolj presenetljivi so številni Rusi, ki nosijo križec in se zvesto pokrižajo, sploh če pomislimo, da so petinsedemdeset let vero v Sovjetski zvezi ostro zatirali.

To na nek način spravlja v zadrego vse zagovornike sekularizma, ki si obupno prizadevajo, da krščanstvo ne bi bilo del javnega življenja. Izbrisati želijo verska izročila posameznih narodov, ob tem pa sekularizem spreminjajo v religijo. Najbolj očarljiva je bila etiopska zmagovalka v teku na pet kilometrov, Meseret Defar, ki je ob zmagi izpod dresa potegnila podobico Device Marije z detetom Jezusom. Defarjeva je Etiopijka in prihaja iz dežele, ki je kot ena izmed prvih sprejela krščanstvo ter mu ostala zvest...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh