Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Domače grozdje

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 06. 10. 2012 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.10.2012 / 06:12

Domače grozdje

Pravi čas na pravem mestu

O tem, da redno uživanje grozdja pripomore k trdnemu zdravju, je v tem času veliko govora. Obstajajo celo prave »grozdne kure«, ko nekaj dni jemo samo grozdje in pijemo vodo. Telesu dajemo s tem zadostno količino sladkorja, mineralov in vitaminov, da ne strada, obenem pa se čisti. Tistim, ki so tako kuro že naredili, iskrene čestitke, tistim, ki se tega lotevate, pa veliko volje in poguma! Dobro je, če se založimo z več sortami grozdja in se tako ne naveličamo stalno istega okusa. Udeležimo se trgatve, kjer se oskrbimo z grozdjem; če ga ne moremo obrati kar z domače brajde, poprosimo zanj pri sosedu. Obhišne trte odlično obrodijo in zagotovo bomo tudi v nevinorodnih krajih pridelali vsaj dve sorti grozdja. Vedno pa imamo na voljo tudi žlahtno namizno grozdje s trgovskih polic. Že dolgo vemo tudi, da je grozdje po večini ena izmed močno tretiranih sadnih vrst, zato raje uporabimo domače sorte, četudi samorodnice, kot sta jurka in izabela.

P...

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh