Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hiša, ki nikdar ne spi

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 06. 10. 2012 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.10.2012 / 06:24

Hiša, ki nikdar ne spi

V nedeljo, 30. septembra, je bila v Veržeju osrednja slovesnost ob stoti obletnici blagoslovitve Marijanišča in prihoda salezijancev.

Marijanišče v Veržeju praznuje 100 let

V nedeljo, 30. septembra, je bila v Veržeju osrednja slovesnost ob stoti obletnici blagoslovitve Marijanišča in prihoda salezijancev. Začela se je s slovesno mašo, ki jo je daroval beograjski nadškof mons. Stanislav Hočevar ob somaševanju murskosoboškega škofa Petra Štumfa, salezijanskega inšpektorja Janeza Potočnika, župnika Jožeta Krnca in duhovnikov iz sosednjih župnij. Ob začetku maše je nadškof Hočevar blagoslovil prenovljen kip zavetnika veržejske župnije nadangela Mihaela.

Zavod v Veržeju je bil zgrajen po velikodušnosti Puščenjakove družine (Anton Puščenjak je v dogovoru s svojimi sestrami zanj namenil družinsko premoženje), prizadevnosti prelata dr. Franca Kovačiča in mnogih dobrotnikov. Blagoslovitev temeljnega kamna je bila 20. avgusta 1911, dobro leto pozneje je mariborski knezoškof Mihael Napotnik blagoslovil stavbo in ji dal ime Marijanišče. To je tudi datum, ko so salezijanci uradno prevzeli upravo zavoda. 8. se...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh