Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Buča špagetarica

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 20. 10. 2012 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.10.2012 / 06:22

Buča špagetarica

Jesenska buča – zdaj na vrsti za uporabo

Buča špagetarica je ena izmed jesenskih buč, ki jih moramo stalno opazovati. Lahko nas preseneti in se ohrani dolgo v znamenje, a običajno v tem času po površini že nastajajo sive pike, ki so znak, da je buča le še za v lonec ali v pečico. Poznamo dve sorti špagetaric. Rumeno lupino ima sorta Tivoli F1, rumeno z zelenimi progami, ki se s časom skladiščenja spremenijo v oranžne, pa sorta Stripetti. Razlikujeta se tudi po mesu. Špagetarica je edina buča, katere meso se s kuhanjem razsloji v špagete. Pri rumeni buči špagetarici so špageti tanki, a vseeno debelejši in razločnejši kot pri progasti. Res pa je navzven sorta Stripetti` veliko bolj mikavna, bolj zdrava in jo brez težav skladišči modolgo v zimo. Razlika je še v rasti, saj Tivoli F1 raste grmasto in je primerna tudi za najmanjše vrtove, sorta Stripetti pa se malce sprehodi, torej raste vrežasto.

Vsekakor moramo bučo špagetarico vsaj p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh