Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mediji na robu

Za vas piše:
Tone Rode
Objava: 20. 10. 2012 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.10.2012 / 05:58

Mediji na robu

Kriza postavlja Slovenijo in vse nas pred težke odločitve. Ena od teh je predlog dodatne davčne obremenitve tiskanih medijev. Z dvigom davka na dodano vrednost za predlaganih dodatnih 11,5 % bo ob že strukturni krizi poslovnega modela stroke celotno časopisno-revijalno založništvo potisnjeno na rob finančnega preživetja.

Kriza postavlja Slovenijo in vse nas pred težke odločitve. Ena od teh je predlog dodatne davčne obremenitve tiskanih medijev. Z dvigom davka na dodano vrednost za predlaganih dodatnih 11,5 % bo ob že strukturni krizi poslovnega modela stroke celotno časopisno-revijalno založništvo potisnjeno na rob finančnega preživetja. Tudi Družina. Razumem, da država potrebuje nova sredstva za reševanje javnih financ, če pa namerava doseči hkrati s tem tudi preobrazbo medijske scene, se bojim, da sega dlje, kot bi smela. Odločitve o tem, kateri medij naj obstane in kateri naj odide s prizorišča, ne sme vzeti v svoje roke nobena oblast, temveč mora njihovo usodo prepustiti lastnikom, investitorjem in medijskim podjetnikom, predvsem pa bralcem, kupcem in naročnikom.

Z najbolj glasnimi slovenskimi tiskanimi mediji pa nekaj resnično ni v redu. Kot bralec po službeni dolžnosti se prepogosto srečujem s tendencioznostjo, skonstruiranimi novicami, ponavljanjem mitov ter logiko izključevanja ide...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh