Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oktobrski sneg

Za vas piše:
Ruth Podgornik Reš
Objava: 10. 11. 2012 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.11.2012 / 08:09

Oktobrski sneg

Ko je konec oktobra večino naše dežele pobelil sneg, se je pred našimi očmi razgrnila barvita pravljica. Ognjeno rdeče in sončno rumeno jesensko obarvano listje je na beli podlagi še bolj zažarelo.

Ko je konec oktobra večino naše dežele pobelil sneg, se je pred našimi očmi razgrnila barvita pravljica. Ognjeno rdeče in sončno rumeno jesensko obarvano listje je na beli podlagi še bolj zažarelo. Upam, da ste olistanim rastlinam pravočasno pomagali, da so se otresle težkega bremena. Na udaru so bila zlasti drevesa z velikimi listi ter tista, ki zrastejo na hitro. Pri nas je sneženje močno »obrezalo« mogočni stebrasti tulipanovec, platano ter robinijo z zvitimi vejami sorte 'Twisty Baby'. Drevesa so prevelika, da bi z njih med močnim sneženjem odstranjevali belo breme. Tako smo le nemočno zrli, ko je teža zmagala in so odlomljene veje pristale na tleh.



Preverimo oporo
Takoj se je pokazalo, katere rastline niso dobro privezane ob oporo. Težak sneg jih je usločil in pritisnil k tlom. Lahko se zgodi, da deblo takega pritiska ne prenese, zato poči. Ko je povsem razklano, ne moremo veliko storiti, če pa so nastale le ra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh