Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

KORENJE – pojejmo čim več surovega

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 24. 11. 2012 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.11.2012 / 10:31

KORENJE – pojejmo čim več surovega

Kašljate? Čutite nenehno sluz v grlu? Rešitev ponuja korenje, saj topi sluzi, po nepotrebnem nakopičene v telesu. Rešitev tiči v rednem uživanju surovega, presnega korenja, ki še vsebuje encime, ki jih vročina nezadržno razgradi.
Kašljate? Čutite nenehno sluz v grlu? Rešitev ponuja korenje, saj topi sluzi, po nepotrebnem nakopičene v telesu. Rešitev tiči v rednem uživanju surovega, presnega korenja, ki še vsebuje encime, ki jih vročina nezadržno razgradi. Poleg tega se s kuhanjem močno zmanjša če ne celo uniči množica vitaminov in mineralov.

Vitaminsko revno obdobje zime in zgodnje pomladi je pravi čas za korenje. Marsikdo ima korenček še vedno v vrtu. Ta lahko uživa v surovem korenju. Časi se spreminjajo tudi za korenje. Do nedavnega je veljalo, da korenčkovo listje ni užitno, zdaj pa trdijo, da je polno klorofila in raznih vitaminov ter mineralov. Če nam na vrtu raste korenček, lahko posočimo celega, skupaj z listi. S slednjimi ne gre pretiravati, saj je okus precej močan.

Sploh v preteklosti smo v surovi obliki jedli edino mlad korenček naravnost z vrta. V zadnjih letih smo se naučili korenje tu in tam nastrgati na solato. Bolj za okras kot kaj drugega. A surovo korenje je koristn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh