Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Datlji – najslajša zdrava sladkost

Za vas piše:
Ruth Podgornik Reš
Objava: 01. 12. 2012 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.11.2012 / 09:34

Datlji – najslajša zdrava sladkost

Le zakaj nekateri datlje obožujejo, drugi pa jih niti ne poskusijo? Verjetno zato, ker so izjemno sladki. Ali pa zato, ker še niso poskusili tistih najboljših medenih datljev. Prava karamela, najboljši naravni bonbon. Sladkost datljev pa bomo uporabili v naš prid v vsakdanji kuhinji. Z njimi lahko sladimo neposredno ali pa jih namočimo v vodi in sladimo z oslajeno tekočino. Sladki datlji so mineralno bogato živilo, ki nas obenem polni z energijo in pomirja. Ni pa vse tako sladko, kot se zdi. Ob nakupu datljev velja paziti, da ne izberemo datljev s konzervansi in prevleko iz glukoznega sirupa.

Pri nas bomo v glavnem zasledili le suhe datlje, v severni Afriki in na Bližnjem vzhodu, kjer so doma, pa so naprodaj še sveži in napol suhi. Napol suhi datlji imajo nagubano lupino, meso pa je potrebno dobro prežvečiti. Suhe datlje lahko hranimo več mesecev, zato si lahko omislimo večjo količino naenkrat. Le dobro jih zapremo in varujemo pred molji. Zdi se, da je zdaj prava sezon...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh