Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomanjkanje duhovnikov – izziv pred durmi Cerkve

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 18. 02. 2012 / 23:00
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 16.02.2012 / 13:57

Pomanjkanje duhovnikov – izziv pred durmi Cerkve

Cerkvena statistika zna biti precej zoprna reč. Ne le za tiste, ki jo morajo – pogosto ne ravno vešči matematike – pripravljati, tudi »rezultate« bi v kakšnih primerih najraje odrinili malo na stran. A številke so takšne, kakršne so.

Cerkvena statistika zna biti precej zoprna reč. Ne le za tiste, ki jo morajo – pogosto ne ravno vešči matematike – pripravljati, tudi »rezultate« bi v kakšnih primerih najraje odrinili malo na stran. A številke so takšne, kakršne so. Župniki po župnijah praviloma preštejejo manj krstov, porok, nedeljnikov, veroučencev in več pogrebov, škofijske pastoralne službe iz leta v leta beležijo manj duhovnikov, njihova starost pa se viša.




V februarski številki Sporočil slovenskih škofij so objavili statistične podatke o stanju klera po posameznih škofijah na dan 1. januarja 2012.

V celjski škofiji so bili inkardinirani 103 duhovniki, njihova povprečna starost je bila 56,9 let; dvanajst duhovnikov je delovalo zunaj škofije. V pastorali so delovali še štirje duhovniki iz drugih škofij in 29 redovnih duhovnkov. Škofija ima 5 bogoslovcev.

V koprski škofiji je bilo inkardiniranih 147 duhovnikov,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh