Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Boglonaj, Benedikt XVI.!

Jože Pavlič
Za vas piše:
Jože Pavlič
Objava: 09. 03. 2013 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.03.2013 / 09:00

Boglonaj, Benedikt XVI.!

V sredo, 27. marca, dopoldne se je na Trgu sv. Petra v Rimu k zadnji splošni avdienci papeža Benedikta XVI. zbralo okrog 200.000 vernikov.
Zadnja papeževa splošna avdienca in slovo od vernikov in Rima

V sredo, 27. marca, dopoldne se je na Trgu sv. Petra v Rimu k zadnji splošni avdienci papeža Benedikta XVI. zbralo okrog 200.000 vernikov. Ti so naslednika apostola Petra poslednjič pozdravili in se mu s transparenti, vzkliki »Benedikt! Benedikt!« in vihrajočimi zastavami zahvalili za osem let krmarjenja Petrove barke v zelo zahtevnih razmerah in času. Papeževo vozilo se je med vožnjo po trgu vedno znova ustavljalo, da je lahko Benedikt XVI. pozdravil skupine vernikov, vzel v roke otroka, ga poljubil, pomahal romarjem, ki niso mogli zadrževati solz. Tudi papež ne vidne ganjenosti v očeh in na obrazu. Posebej ko je pihalni orkester iz Traunsteina zaigral bavarsko himno in so na trgu zavihrale številne zastave njegove rodne dežele.

Avdience se je udeležil tudi kardinal dr. Franc Rode. V posebnem prispevku za Družino (objavljamo ga na peti strani) je strnil vtise o papeževem odstopu s sedeža apostola...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh