Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priprave na veliko noč

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 23. 03. 2013 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.03.2013 / 08:15

Priprave na veliko noč

Smo prezgodnji z idejami za veliko noč? Cvetna nedelja je skoraj tu in veliko čiščenje doma že v polnem teku. A med čiščenjem tudi veliko premišljujemo in zbistri se načrt za velikonočne dobrote. Tudi če nismo tradicionalisti, je velika noč čas, ko so na mizi zelo klasične jedi, ki pritičejo temu času. In prav je tako. Morda pa vseeno naredimo kako drobno izjemo in se malce poigramo. Za »predjed« pripravimo francosko štruco, nadevano s hrenom in šunko ter domača čokoladna jajčka. V veselje otrok ali kot dodatek h kavi oziroma čaju.



FRANCOSKA ŠTRUCA S HRENOM IN ŠUNKO
200 g indijskih oreščkov
sok 1 manjše limone
50–100 g drobno nastrganega hrena, odvisno od svežine
2 žlici kisle smetane
50 g stopljenega masla
sol
12 rezin šunke (odvisno od velikosti)
1 francoska štruca

Indijske oreščke namočimo čez noč. Vodo odlijemo in stresemo v sekljalnik. Dodamo limonin sok, nastrgan hren,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh