Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedi s šunko

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 06. 04. 2013 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.04.2013 / 09:04

Jedi s šunko

Od velike noči nam je morda ostalo še kaj šunke in domačega kruha. Šunke ni težko porabiti. Najpreprosteje kar na obloženem kruhu. Je pa še veliko zelo preprostih načinov. Šunka izboljša okus mnogim jedem. Tokat vam ponujamo dva namiga.
Od velike noči nam je morda ostalo še kaj šunke in domačega kruha. Šunke ni težko porabiti. Najpreprosteje kar na obloženem kruhu. Je pa še veliko zelo preprostih načinov. Šunka izboljša okus mnogim jedem. Tokat vam ponujamo dva namiga.



KRUHOV ŠTRUKELJ IZ PEČICE
1 solatna skleda na kocke narezanega starega kruha
2 dl vrelega mleka (količina je odvisna od tega, kako suh kruh imamo)
1 velika drobno sesekljana čebula
1 žlica olja
1 žlica masla
1 na kockice narezan korenček
1 skodelica na majhne kocke narezane šunke
2 do 3 jajca
3 žlice pšenične ali pirine moke
sol
poper
muškatni orešček (po želji)
3 žlice sesekljanega peteršilja

Na kocke narezan kruh poparimo z vrelim mlekom in z žlico premešamo. Pri pripravi pazimo, da nič ne stiskamo, sicer bo štrukelj zbit. Čebulo na mešanici olja in masla (za boljši okus, ni pa nujno) počasi opražimo, a ne do rjavega. Poča...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh