Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Regrat

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 13. 04. 2013 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.04.2013 / 11:34

Regrat

Ena najbolj poznanih vrst divje hrane

Nekateri iz nižjih krajev regrat jeste že nekaj časa, pri nas na zgornjem Gorenjskem pa je ravno začel poganjati. Nič še ni grenak in ga lahko dodajamo v večjih količinah. Poznamo čistilno moč regrata, zato le posezimo po zastonj zelenjavi! Regrata ne jemo le v solatah, lahko ga tudi kuhamo, drobno sesekljamo in dodamo namazom. Ne pozabimo pa ga uživati v sokovih.



AJDOVA KAŠA Z REGRATOM IN ŠUNKO
1 manjša čebula ali 3 poganjki spomladanske stoletne čebule, očiščena, narezana na koščke
manjši kos gomoljne zelene, očiščene in narezane na manjše koščke
1 lonček ajdove kaše
2 lončka vode
2 žlici olja po izbiri
malo šunke, narezane na koščke
sol
poper
1 dl sladke smetane
1 skodelica na 1 cm dolge koščke narezanega regrata
Na oljčnem olju počasi opražimo narezano čebulo. Če uporabimo mlado čebulo, bo jed še bolj mikavna. Dodamo ze...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh