Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Punčka bo? Ah ne, poskusiva raje še enkrat!«

Klemen Čeligoj
Za vas piše:
Klemen Čeligoj
Objava: 20. 04. 2013 / 22:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 18.04.2013 / 10:59

»Punčka bo? Ah ne, poskusiva raje še enkrat!«

Ameriška raziskovalna novinarka je poslanstvo našla v prizadevanju za spoštovanje človekovega življenja od spočetja dalje. Lila Rose se je rodila leta 1988 kot tretja od osmih otrok. Njeni starši so bili tako očitno zelo naklonjeni življenju. Da jabolko ne pade daleč od drevesa, je Lila pokazala s tem, ko je pri rosnih petnajstih letih ustanovila mladinsko gibanje Live Action, ki si prizadeva za kulturo življenja in preprečevanje splavov. S sodobno tehnologijo in mediji skušajo ozaveščati javnost o pravicah nerojenih otrok do življenja. Pri svojem delovanju uporabljajo tudi raziskovalno novinarstvo.

Ameriška raziskovalna novinarka je poslanstvo našla v prizadevanju za spoštovanje človekovega življenja od spočetja dalje.

Lila Rose se je rodila leta 1988 kot tretja od osmih otrok. Njeni starši so bili tako očitno zelo naklonjeni življenju. Da jabolko ne pade daleč od drevesa, je Lila pokazala s tem, ko je pri rosnih petnajstih letih ustanovila mladinsko gibanje Live Action, ki si prizadeva za kulturo življenja in preprečevanje splavov. S sodobno tehnologijo in mediji skušajo ozaveščati javnost o pravicah nerojenih otrok do življenja. Pri svojem delovanju uporabljajo tudi raziskovalno novinarstvo.



Lila, kako je mogoče, da si se že pri petnajstih letih odločila, da boš ustanovila gibanje za kulturo življenja?
Ko sem imela devet let, sem doma našla knjigo, ki je natančno opisovala postopek splava. Čeprav sem bila še otrok, sem prepoznala, da gre za človeška bitja, zato sem bila šokirana, da lahko kdo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh