Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rabarbara – že dolgo v naši kuhinji

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 01. 06. 2013 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.05.2013 / 12:44

Rabarbara – že dolgo v naši kuhinji

RABARBARIN SORBET – SADNA ZMRZLINA

V razcvetu pomladi se pogosto spomnim na vonj, ki se je širil po hiši vse do vhodnih vrat. O, rabarbarin kompot bo. Ali pa zavitek. Kako slasten in kako kisel je bil. Poleg zadnjih jabolk iz domače shrambe je mama vsaj v del zavitka dodala rabarbaro. Moji otroci se nad rabarbarinim zavitkom ne navdušujejo. Le zakaj? Raje jo grizljajo surovo. No, to smo počeli vsi. In kako sočna je, kako odžeja. Dodajajte jo v presne sokove in napitke. Iz rabarbare lahko skuhamo tudi sirup, marmelado, precej sladek preliv, ki ga nato dodajamo pecivom ali jogurtu. Se vam zdi, da vaša domača rabarbara nima tako debelih stebel, kot bi želeli? Vsa stvar je v hrani. Jeseni ji privoščite debelo plast komposta. Zdaj pa sebi rabarbarin sorbet in sladko-kislo pito. A pozor, sezona trganja rabarbare se izteče sredi junija. Rastlina se mora nato okrepiti za nadaljnjo rast.




RABARBARIN SORBET – SADNA ZMRZLINA
4 skodelice rabarbare, olupljene...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh