Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Uživajmo stročnice

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 15. 06. 2013 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.06.2013 / 09:32

Uživajmo stročnice

Če odpremo katerega izmed številnih prehranskih priročnikov, nam takoj pade v oči, da vsi svetujejo uživanje stročnic, nihče pa ne pretiranega uživanja žit, z izjemo ovsa. Fižol, čičerika, grah, leča tu in tam padejo v naš lonec, bob pa je bolj na pozabljeni klopi. Seme za setev boba se še najde, seme za prehrano pa je veliko teže najti. Pa soja? Ne, te pa v naravni obliki sploh ne uživamo. Pa bi jo morali, sploh tisti, ki ne jedo mesa, saj vsebuje vse esencialne aminokisline. Le poiščimo sojo, ki je ekološko pridelana. Ta ni manipulirana z gensko pridelavo. Ali veste, da obstaja črna soja? Črn fižol zaradi vsebnosti barvila antociana slovi kot najbolj zdrav fižol, potemtakem je enako tudi s črno sojo?



Zagotovo najpogosteje jemo fižol in grah, tudi čičerika se počasi prebija na naše krožnike in tudi vrtove, leča pa je še nekje zadaj. Pa ravno leča se skuha tako hitro in niti namakati je ni treba. Sploh, če posežemo po oluščeni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh