Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poziv škofov iz držav G8

Objava: 22. 06. 2013 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2013 / 11:39

Poziv škofov iz držav G8

Predsedniki škofovskih konferenc iz najbolj razvitih držav na svetu, združenih v tako imenovani skupini G 8, in münchenski nadškof kardinal Reinhard Marx v imenu COMECE so pred vrhovnim zasedanjem teh držav 17. in 18. junija v severnoirskem Enniskillenu njihove predsednike in predsednike vlad prvič pisno pozvali k boju zoper siromaštvo na svetu.

Predsedniki škofovskih konferenc iz najbolj razvitih držav na svetu, združenih v tako imenovani skupini G 8, in münchenski nadškof kardinal Reinhard Marx v imenu COMECE so pred vrhovnim zasedanjem teh držav 17. in 18. junija v severnoirskem Enniskillenu njihove predsednike in predsednike vlad prvič pisno pozvali k boju zoper siromaštvo na svetu. To je sedaj eno najbolj perečih političnih vprašanj, so jih opozorili. Mednarodno politiko morajo uravnavati po načelu splošne blaginje.

Mednarodna finančna in gospodarska kriza po prepričanju škofov poziva k močnejšemu zavzemanju za preglednost poslovanja z denarjem zoper utajo davkov in boljše uravnavanje finančnih trgov. Pravila mednarodnega poslovanja »morajo služiti vsej človeški družini in posebnim potrebam najbolj ranljivih narodov«.

Škofje so udeležence vrhovnega zasedanja pozvali, naj naredijo skupne korake v smeri pravičnega reda mednarodnih financ. Ob razvoju demokracije so poudarili: »Človekovo dostojanstvo zah...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh