Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hana

Za vas piše:
Simon Lenarčič
Objava: 06. 07. 2013 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.07.2013 / 07:32

Hana

Je ime, ki ima zelo podoben ali celo enak pomen ne glede na to, ali ga imamo za krajšo obliko imena Johana, kar je njegova prvotna vloga pri nas, ali za obliko imena Ana.
Je ime, ki ima zelo podoben ali celo enak pomen ne glede na to, ali ga imamo za krajšo obliko imena Johana, kar je njegova prvotna vloga pri nas, ali za obliko imena Ana. V prvem primeru namreč tako kot ime Janez izhaja iz hebrejskega imena Jehohanan, ki pomeni 'Jahve/Bog je (bil) milostljiv' ali 'Jahve/Bog se je usmilil' (Jeho je krajšava za 'Jahve', hanan pomeni 'biti milostljiv'), v drugem primeru pa izhaja iz hebrejskega imena Hannah, ki mu poleg dobesednega pomena 'milina', 'milost' (hebrejsko­ hannah) pripisujejo tudi pomen '[Bog] se je usmilil'.

Možnih godovnih zavetnikov (slovenskih) Han je torej več. Izberemo lahko katero od sv. Ivan (možni godovni dnevi so mdr. 12. 12., 12. 8. in 30. 5.), katerega od sv. Janezov (mdr. 24. 6., 29. 8., 27. 12.) ali pa mater Device Marije Ano (1. stoletje), ki goduje 26. 7. in je zavetnica Bretanje, Kanade, mater, vdov, gospodinj, delavk, p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh