Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Malo drugačne solate

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 06. 07. 2013 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.07.2013 / 07:08
Malo drugačne solate

Malo drugačne solate

Poleti se ne sučemo po kuhinji z največjo vnemo. Vkuhavamo že s skrbjo, a vsakdanje kuhanje nam ni v tak užitek. Naj bo čas počitnic ali delo v vrtu, marsikaj nas priganja.

Poleti se ne sučemo po kuhinji z največjo vnemo. Vkuhavamo že s skrbjo, a vsakdanje kuhanje nam ni v tak užitek. Naj bo čas počitnic ali delo v vrtu, marsikaj nas priganja. Zelenjave imamo dovolj in solate so kot nalašč za ta čas.

Pripravimo malo bogatejše solate, ki lahko zadostujejo celo za obrok. Zelenjavo obogatimo z žiti: ajdovo ali proseno kašo, ješprenjem, piro. Če žita kuhamo posebej za solato, jih že med kuhanjem obogatimo z mešanico jušne zelenjave. Ponavadi naredimo tako, da skuhamo malce več žit, jih shranimo v hladilnik in porabimo naslednji dan. V tem primeru najprej začinimo žita. Enako storimo, če dodajamo stročnice. Pa sadje v solati? Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj bi jagode dodajali solati. A verjemite, vredno je poskusiti. Prav tako v solate sodijo rezine marelic pa breskev. Dokler so čvrste, seveda. Ne pozabimo na zelišča z vrta. Uporabimo tudi cvetove drobnjaka, liste, cvetove kapucinke pa sivke, žajblja, rožmarina, boreča in še in še.

Poletje...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh