Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pojedina in pojedina

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 20. 07. 2013 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.07.2013 / 11:44
Pojedina in pojedina

Pojedina in pojedina

Kot otrok sem bil vedno neučakan ob prvih jabolkih, ki so zorela tam okoli svetega Jakoba. Jakobčki smo jih preprosto imenovali in nikoli nismo mogli pričakati, da bi povsem dozoreli, temveč smo se jih otroci lotili še nezrelih. To se nam je kajpada poznalo na pospešeni prebavi ... Danes ne vem, če se ob množici sladkarij in tropskega sadja na trgovinskih policah otroci sploh še ukvarjajo s prepoznavanjem zrelosti in nezrelosti sezonskega sadja.



Pod bukvijo pred našo hišo pa sledovi hranjenja pišejo podobno pripoved, vendar iz živalskega sveta. Ježice bukovega žira, ki obgrizene in izpraznjene, gosto posejane ležijo na tleh, nemo pripovedujejo o nočnih gostijah visoko v krošnji. Polhi, ki so prespali polovico leta, se ne ozirajo kaj dosti na zrelost. Žir je sladek in okusen tudi nezrel. V še mlečnih plodovih je veliko ogljikovih hidratov, kar privabi številno...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh