Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kosilo iz pečice

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 03. 08. 2013 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.07.2013 / 12:47
Kosilo iz pečice

Kosilo iz pečice

V teh dneh je tako vroče, da se nam ogrevanje pečice zdi malce drzen podvig. Morda pa se kak dan vseeno odločimo, da bomo spekli pecivo ali kruh in obenem spečemo še kosilo.

V teh dneh je tako vroče, da se nam ogrevanje pečice zdi malce drzen podvig. Morda pa se kak dan vseeno odločimo, da bomo spekli pecivo ali kruh in obenem spečemo še kosilo. Kaj je lepšega kot to, da nam ni treba pomivati loncev in štedilnika. No, tudi pečica se umaže, a tam nismo tako natančni. Zelenjavni vrt nam zdaj res ponuja obilo raznolike zelenjave. Kosilo z vrta je nekaj najboljšega. Žal veliko otrok ni navdušenih nad zelenjavo, zato smo v dvomih, kaj bi pripravili. Morda pa se le pustijo pregovoriti in pojedo pečeno bučko ali češnjev paradižnik? Saj je po okusu kot kečap? Tudi če ste edini, ki jeste zelenjavo, bo šlo. Specite vsega po malo in vsak bo našel grižljaj zase.

PIŠČANEC S KROMPIRJEM IN POLETNO ZELENJAVO IZ PEČICE
1 večje piščančje prsi brez kože
8 rezin pršuta
4 rezine zrelega sira (tolminc ali podobno)
2 manjši bučki, razrezani na grižljaj velike kose
1 čebula (šalotka ali razrezana večja čebula)
4 neolupljeni stroki česna<...>

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh