Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prefekt za škofe

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 03. 08. 2013 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.07.2013 / 11:18
Prefekt za škofe

Prefekt za škofe

V letu vere in ob 50. obletnici začetka drugega vatikanskega koncila je Družina izdala knjigo z naslovom »Aktualnost in prihodnost koncila«, katere avtor je kardinal Marc Ouellet, prefekt kongreacije za škofe.

V letu vere in ob 50. obletnici začetka drugega vatikanskega koncila je Družina izdala knjigo z naslovom »Aktualnost in prihodnost koncila«, katere avtor je kardinal Marc Ouellet, prefekt kongreacije za škofe. V knjigi so pogovori, ki jih je imel z njim francoski duhovnik Geoffroy de la Tousche in jih je v slovenščino prevedel p. Stane Zore. V pogovoru kardinal predstavi nauk, kakor se kaže v štirih koncilskih konstitucijah in dvanajstih odlokih. V odgovorih pa se kažejo tudi pogledi enega najpomembnejših mož v vodstvu Cerkve, ki se srečuje tudi z izzivi Cerkve v Sloveniji.



Kardinal Marc Ouellet se je rodil leta 1944 v kraju Lamotte na severozahodu province Quebec v Kanadi. Starši so sem prišli s severa Quebeca. Težko so se preživljali: »Kot druge družine s tega območja smo morali trdo delati, ne da bi govorili ravno o bedi, smo poznali revščino.« Oče je b...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh