Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jesenske dobrote

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 21. 09. 2013 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.09.2013 / 10:37
Jesenske dobrote

Jesenske dobrote

Domače hrane še pred nekaj leti nismo imeli za privilegij. Zelenjavni vrt za marsikoga ni bil vreden veliko. Danes pa se lahko pohvalimo, češ, tale solata je rasla še pred pol ure. V vrtu te dni ni ravno obilo dela, zato je priložnost, da se odpravimo po gobe. Povečini nabiramo jurčke, tu in tam ugledamo kako lisičko in dežnikarico. Ko se vrnemo domov, pa poberemo bučo, ki smo jo ravno razstavili pred vhodom, in oberemo nekaj češpelj, ki se ponujajo z drevesa. In kmalu je na mizi sveže, domače kosilo.


BASMATI RIŽ S PIŠČANCEM, GOBAMI IN BUČO



1 l vode
300 g basmatega riža
sol za kuhanje riža
1 manjša buča hokaido (ali kaka druga buča z rumenim mesom)
2 žlici olja
zeliščna sol
poper
3 stroki česna
1 skodelica narezanih gob
6 češnjevih paradižnikov
polovica (ali več) pišča...

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh