Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Torte z nadevom

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 26. 01. 2013 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2013 / 08:28

Torte z nadevom



Schwarzwaldska torta v skledi z višnjevo marmelado

Testo:
4 rumenjaki
30 g sladkorja
40 g masla
1 žlica moke
3 žlice vroče vode
50 g piškotnih drobtin
20 g mletih lešnikov
60 g stopljene jedilne čokolade
4 beljaki
30 g sladkorja

Nadev:

½ l sladke smetane
2 lista želatine
2 žlici sladkorja
320 g višnjeve marmelade
2 lista želatine

Maslo, rumenjake in sladkor z ročnim mešalnikom penasto stepemo. Dodamo sladkor in stepamo tako dolgo, da zmes lepo naraste in se zgosti. Posebej stepemo beljake in stepenim vmešamo sladkor. Stepamo še tako dolgo, da se tudi ta masa zgosti.

Čokolado stopimo v vodni kopeli.

V rumenjakovo zmes vmešamo stopljeno čokolado, piškotne drobtine, moko, mlete lešnike in na koncu še beljakov sneg.

Testo enakomerno razporedimo po pladnju, ki smo ga obložili s papirjem za peko.

Postavimo v peč...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh