Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z nogami v vodi

Za vas piše:
Tone Rode
Objava: 26. 01. 2013 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.01.2013 / 12:07

Z nogami v vodi

Smo sredi politične krize, ki od voditeljev zahteva najvišjo mero zrelosti, razumnosti in previdnosti. Nadškof Anton Stres je v teh dneh politiko pozval, naj na prvo mesto postavi skupno dobro.
Smo sredi politične krize, ki od voditeljev zahteva najvišjo mero zrelosti, razumnosti in previdnosti. Nadškof Anton Stres je v teh dneh politiko pozval, naj na prvo mesto postavi skupno dobro. Ali so naši voditelji sposobni skupno postaviti pred strankarske in osebne interese? Upam, da je tako. Pri tem jim moramo pomagati tudi državljani. Ne z malodušjem in obsodbo vsevprek, temveč s sprejemanjem lastne odgovornosti, z ohranjanjem zgodovinskega spomina, z državljansko polnoletnostjo, ki se izraža tudi z dosledno udeležbo na volitvah, z budnim spremljanjem dejanj naših političnih voditeljev ter podporo tistih, ki resnično delajo za dobro vseh.

Verjetno je res, da ima vsaka družba takšne voditelje, kakršne si zasluži. Naša mora voditelje prihodnosti vzgojiti in si jih s svojo državotvorno držo in zavzetostjo izboriti. Še prej pa se moramo tudi mi spremeniti v odnosu do skupnega. Politika ni umazana, umažejo jo posamezniki, ki niso zvesti poklicu. Ne smem...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh