Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dežnikarice – kosilo ali večerja

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 05. 10. 2013 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.10.2013 / 14:37
Dežnikarice – kosilo ali večerja

Dežnikarice – kosilo ali večerja

Zdaj se rek, »raste kot gobe po dežju« dejansko uresničuje. In dežnikarice, po domače marele, so zelo opazne. Čeprav smo o dežnikaricah že pisali, se skušnjavi nismo mogli upreti. Dežnikarice namreč vedno pripravljamo ocvrte v olju. Prav začudi nas, če kdo reče, da jih praži ali peče. Med peko se namreč sesedejo. Zaradi panade, hrustljavega ovoja, so dežnikarice obsežnejše, a upadlost gobe nas med jedjo ne moti. Ker nas z vseh strani opozarjajo, kako nezdravo je cvrtje, smo poskusili tokrat pripraviti dežnikarice v pečici. Lahko rečem, da nam je uspelo prav dobro. Gobe so težko prebavljive in jih moramo jesti v zmernih količinah.

Zaradi vsebnosti vseh sestavin so gobam pripisovali zdravilno moč.


POLNJENE DEŽNIKARICE



2 še na pol zaprti dežnikarici ali več manjših
1/2 skodelice drobno nastrganega d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh