Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jabolka in kutine

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 26. 10. 2013 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.10.2013 / 12:54
Jabolka in kutine

Jabolka in kutine

Za tokratno pito smo uporabili jabolka z rdečim mesom in kutine, ki smo jih verjetno ravnokar obrali. Iz kutin pripravimo slavni kutinov sir. Kaj pa kutine v piti?

Za tokratno pito smo uporabili jabolka z rdečim mesom in kutine, ki smo jih verjetno ravnokar obrali. Iz kutin pripravimo slavni kutinov sir. Kaj pa kutine v piti?

PITA Z JABOLKI IN MANDLJI



Testo:
300 g pirine ali pšenične polnovredne moke
200 g masla ali margarine ali 150 g kokosove maščobe
100 g sladkorja
ščep soli
3 žlice hladne vode

Nadev:
800 g jabolk
4 žlice slakorja
½ žličke cimeta
kardamom ali klinčki po želji
malo limoninega soka (ni nujno)

Posip:
80 g masla
50 g mletih mandljev, lešnikov ali orehov (toliko, da nastane drobljanec)
4 žlice sladkorja
malo cimeta

Iz masla, moke, sladkorja, vode in soli na hitro vgnetemo testo. Če je presuho in se drobi, dodamo še malo vode. Oblikujemo ga v kepo, zavijemo v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh