Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bučne rulade

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 09. 11. 2013 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.11.2013 / 08:32
Bučne rulade

Bučne rulade

Pridelovalci buč pravijo, da smo se Slovenci že navadili na uživanje buč. Skuhamo jih za juhe, spečemo v pečici ali uporabimo na drug način. Kaj pa storimo, če nam del buče ostane? Skuhajmo koščke in jih pretlačimo v pire. Ta je uporaben za zgoščevanje, za juhe, vmešamo ga lahko v kruh, mi pa ga bomo vmešali v biskvitno testo. Seveda je pire lahko tudi sestavina nadeva. Pire muškatnih buč je veliko manj čvrst in ga je treba dodatno gostiti, to pa bi storili z želatino. Pomembno je, da bučam dodajamo začimbe: ingver, cimet, klinčke, kardamom, muškatni orešček ter seveda limono, pomarančo (lupino in sok) ter rum. Nikar ne skoparimo. V peki so zelo uporabne tudi visoko hranljive pečke, buč golic, ki jih uporabljajo tudi za pridelavo olja. Drobno mlete ali pražene in sesekljane dodajamo tako testu kot kremam, lahko pa pripravimo tudi sladoled. Bučnice so koristne za zdravje. Potrudimo se in poiščimo načine, kako jih v jedi vpletati prav vsak dan.


R...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh