Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedi z ješprenjem

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 02. 02. 2013 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.01.2013 / 07:37

Jedi z ješprenjem

Ješprenj skuhamo na zalogo, da lahko na hitro pripravimo okusne, preproste in zdrave jedi.



JEŠPRENJEVA ENOLONČNICA
1/2 čebule (olupljene in drobno sesekljane)
1 žlica olja
1 korenje, narezano na koščke želenih oblik
2 skodelici dobro kuhanega ješprenja ali 1 skodelica manj kuhanega (ker še dodatno nabrekne)
1/2 litra vode (če je kaj ostalo
od kuhanja jeđprenja)
1 l jušne osnove ali 1 l vode in naravna jušna kocka
1 skodelica kuhane čičerike
ali fižola
sol
sveže mlet poper
1 luska suhega čilija
ali 1/4 žličke suhega đetraja
2 lovorjeva lista
1 posušen list luštreka
Parmezanovi cmočki:
1 jajce
2 žlici drobno sveže naribanega parmezana
1 žlica pšeničnega zdroba

Sesekljano čebulo v ponvi na ogretem olju na nizkem ognju posteklenimo, dodamo koščke korenja in med mešanjem pražimo 3 minute. Zalijemo z vodo in juho in dodamo ješprenj, čičerik...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh