Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Videti skupno dobro

Robert Petkovšek
Za vas piše:
Robert Petkovšek
Objava: 14. 12. 2013 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 12.12.2013 / 10:52

Videti skupno dobro

Vedno nova odkritja nepravilnosti in okoriščanj v slovenski politiki in gospodarstvu širijo nezaupanje, negotovost in sumničenje.

Vedno nova odkritja nepravilnosti in okoriščanj v slovenski politiki in gospodarstvu širijo nezaupanje, negotovost in sumničenje. Strah pa vzbuja tudi dejstvo, da gospodarske krize še ni konec, da so v nevarnosti delovna mesta in da zato mladi domá ne vidijo prihodnosti. Če smo v prvih letih krivdo za krizo še lahko zvračali na svetovno gospodarsko krizo, to danes ni več mogoče. Mnoge sosednje in svetovne ekonomije so krizo že prebrodile. Končno se moramo ozreti nase in videti, kaj je Slovenijo iz dostojne države spremenilo v neverodostojno.

Mnogim medijem moramo biti hvaležni za nadzor, ki ga opravljajo nad odgovornimi v javnem življenju. Z žalostjo pa ugotavljamo, da številni izbranci neodgovorno opravljajo to svojo dolžnost in kolikšen je razkorak med zaupanimi jim nalogami in zavestjo, kako pomemben poklic jim je zaupan. V njihovi zavesti bi morala biti skrb za skupno dobro na prvem mestu. Žal iz dneva v dan mnogi dokazujejo prav nasprotno: skrb za skupno dobro nadomešč...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh